Υπ. Ναυτιλίας: Καμία Λιμενική Αρχή δεν θα μείνει χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο

Υπ. Ναυτιλίας: Καμία Λιμενική Αρχή δεν θα μείνει χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο
Σε καμία περίπτωση το υπουργείο Ναυτιλίας δεν θα άφηνε, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο λιμενικές αρχές της χώρας, τονίζουν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, ότι από αύριο το πρωί θα είναι χωρίς ίντερνετ 125 Λιμενικές Αρχές της χώρας, λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΠΛΣ, που ζητά την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας για την επίλυση του προβλήματος, λόγω της υλοποίησης της διαγωνιστικής διαδικασίας που εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Μαρτίου 2017, δεκάδες υπηρεσίες του λιμενικού όπως π.χ. σε Μεγίστη, Νίσυρο, Θάσο, Οθωνούς, Σίφνο, Άγιο Ευστράτιο κ.λπ., δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, για καμία απολύτως εργασία, ούτε καν της απλής πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), αλλά και στις εσωτερικές εφαρμογές του αρχηγείου.

Όπως τόνισαν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, η πρόσβαση των λιμενικών αρχών στο διαδίκτυο έως την ολοκλήρωση του διαγωνισμού σε δύο μήνες, θα συνεχιστεί με τον ΟΤΕ και τον υπάρχοντα πάροχο.
Ανέφεραν επίσης, ότι μετά της λήξης της σχετικής σύμβασης με τον έως τώρα ανάδοχο της παρεχομένης υπηρεσίας, το υπουργείο Ναυτιλίας είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό που σε πρώτη φάση κηρύχθηκε άγονος, αφού καμία εταιρεία υπηρεσίας διαδικτύου δεν προσήλθε, καθ’ ότι απαιτούσαν σύμβαση 24 μηνών και όχι για 10, που ήταν την πρώτη φορά.

Πάντως, η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, επισημαίνει ότι οι λύσεις που είχαν προταθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος, ήταν η πρόσβαση από εξωγενή σύνδεση διαδικτύου, το κόστος της οποίας δεν αναφέρεται ποιος θα καλύπτει, ή τη μετακίνηση στελεχών στην προϊσταμένη Λιμενική Αρχή, που μπορεί να απέχει έως και 100 χλμ. ή να βρίσκεται σε άλλο νησί.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, 00:44