Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων του 2013, διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το υπουργείο προχώρησε στη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος είναι η διερεύνηση αξιόπιστων και αποτελεσματικών προτάσεων θεραπείας των στρεβλώσεων, στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης. Η επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της προκειμένου να εισηγηθεί τις προτάσεις της στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την τελική ευθύνη» επισημαίνεται από το υπουργείο.

Το ζήτημα αφορά περίπου 4.000 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που κατέθεσαν αιτήσεις για μετάταξη από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με βάση τον Ν4172/2013. Η διαδικασία είχε καταγγελθεί από συλλόγους εκπαιδευτικών για έλλειψη διαφάνειας, καθώς δεν είχαν ανακοινωθεί τα μόρια που είχε λάβει κάθε εκπαιδευτικός, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι ενστάσεις κατά της διαδικασίας ξεπέρασαν τις 1.500.

Eπιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης