Την διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα θα διανεμηθούν κανονικά και δωρεάν σε όλους τους φοιτητές, έδωσε, για μία ακόμη φορά, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η σημερινή διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Αγγελόπουλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των φοιτητών και τους διαβεβαίωσε ότι η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων θα γίνει κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, στην οποία το υπουργείο, μέσω του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, πρότεινε -και συμφωνήθηκε με τον ΣΕΕΒΙ- να υπάρξουν νέοι τρόποι τιμολόγησης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ώστε να γίνεται συντομότερα η διαδικασία αποπληρωμής, τηρώντας απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια ως προς τους ελέγχους.

Παρά την θετική αυτή εξέλιξη όμως, ο ΣΕΕΒΙ έχει δηλώσει ότι τηρεί στάση αναμονής μέχρι να αλλάξει η διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών από πλευράς υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης