Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκε μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες στο Αγρίνιο μια Ελληνίδα 41 ετών, υπάλληλος υποκαταστήματος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή, ψευδούς βεβαιώσεως της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τον εσωτερικό έλεγχο της αρμόδιας Διεύθυνσης του ιδρύματος, από την οποία προέκυψαν ενδείξεις υπεξαίρεσης χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών σε συγκεκριμένο υποκατάστημα στο Αγρίνιο, ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και για τον λόγο αυτόν κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στη περιοχή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η υπάλληλος του τραπεζικού υποκαταστήματος, εκμεταλλευόμενη τη θέση της ως ταμία και έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας, επέλεγε λογαριασμούς πελατών και κυρίως ατόμων μεγάλης ηλικίας, που δεν είχαν τη δυνατότητα για συχνή προσέλευση στην τράπεζα για συναλλαγές και ενημέρωση των λογαριασμών τους.

Στη συνέχεια, από τους εν λόγω λογαριασμούς προεξοφλούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις των πελατών, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων στελεχών της τράπεζας που διεκπεραίωναν τέτοιες εργασίες, και κατάφερνε να υπεξαιρεί συστηματικά τα χρηματικά ποσά που είχαν κατατεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η συλληφθείσα, για να συγκαλύψει την εγκληματική της δράση και έχοντας ως σκοπό της μελλοντική ιδιοποίηση αυτών των ποσών, τα κατέθετε είτε στον προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας της είτε σε νέους λογαριασμούς των παθόντων πελατών, τους οποίους είχε δημιουργήσει πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης, που η έναρξή της προσδιορίζεται στον Σεπτέμβριο του 2012, η υπάλληλος κατάφερε να υπεξαιρέσει από δέκα λογαριασμούς πελατών της τράπεζας το χρηματικό ποσό των 684.193,68 ευρώ. Επιπλέον εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση και δύο άλλων ατόμων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της στο Αγρίνιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– 32 βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, από τα οποία τα 16 φέρουν στοιχεία διαφορετικών δικαιούχων, ενώ τα υπόλοιπα 16 έχουν εκδοθεί στο όνομά της από διάφορα άλλα τραπεζικά ιδρύματα
– πλήθος παραστατικών τραπεζικών συναλλαγών με στοιχεία διαφόρων προσώπων
– πλήθος αιτήσεων πληρωμής-αντιτύπων για βεβαίωση κέρδους από πρακτορεία στοιχημάτων
– ένα ημερολόγιο στο οποίο αναγράφονταν τα ονοματεπώνυμα των προαναφερόμενων παθόντων πελατών της τράπεζας και στοιχεία των λογαριασμών τους

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης