Μια ακόμα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ήρθε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του δήμου Πύργου, βίωσε σειρά χυδαίων περιστατικών στα τέλη του 2019 από τον τότε αντιδήμαρχο. 

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, υπήρξε εκδικητική συμπεριφορά από μέρους του τότε αντιδημάρχου, με την κλήση της σε απολογία για υπηρεσιακά θέματα επειδή η ίδια δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές του απαιτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από παρέμβαση του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης Λάμπης Αριστειδόπουλος, παύθηκε από τα καθήκοντά του. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο τότε αντιδήμαρχος την παρενοχλούσε μέσω social media, ενώ της έστελνε μηνύματα ζητώντας της να βρεθούνε «κάπου έξω για ένα ποτό και να γνωριστούν καλύτερα», χαρακτηρίζοντας μάλιστα μια φωτογραφία της στο Facebook «ερωτεύσιμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα του ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται, ζητώντας του παράλληλα να σταματήσει να την παρενοχλεί. Εκείνος ωστόσο όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά αντίθετα άρχισε να την «βομβαρδίζει» με μηνύματα όπως: «ήσουνα πολύ μεγάλη κ@@@@λα σήμερα. Μου άρεσες πολύ». 

Aκολούθησαν ακόμα πιο χυδαία μηνύματα αντίστοιχου περιεχομένου, μέχρι που η γυναίκα ζήτησε να φύγει από τη συγκεκριμένη Διεύθυνση του Δήμου. 

Η ίδια τελικά του έκανε μήνυση την οποία κοινοποίησε σε εννέα φορείς, αλλά μόνο ο δήμαρχος Πύργου έκανε άμεσες ενέργειες (έπαυσε αμέσως τον καταγγελλόμενο από τη θέση του αντιδημάρχου), ενώ οι άλλοι οκτώ φορείς δεν κινητοποιήθηκαν, τουλάχιστον όχι ως τώρα.

Η καταγγελία έφτασε επίσης στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, στην Εθνική Επιτροπή για το Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σημειώνεται πως η καταγγέλλουσα παραμένει σήμερα στη θέση της στον Δήμο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης