Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου και για ψευδή βεβαίωση άσκησε η εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος υπαλλήλου της ΔΟΥ Χολαργού, η οποία φέρεται πως είχε στήσει κομπίνα με παράβολα και χαρτόσημα για να βάζει στην τσέπη τα χρήματα.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε για εφοριακό η οποία εργαζόταν ως ταμίας-διαχειρίστρια στην εφορία, αφήνοντας έλλειμμα χιλιάδων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφοριακός η οποία ασκούσε τα καθήκοντα ταμία από το 2013, έχει ομολογήσει ότι υπεξαίρεσε χρήματα, επιστρέφοντας μάλιστα ένα μέρος από αυτά, ως κίνηση καλής θέλησης.

Οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικό έλλειμμα 341.000 ευρώ
Η αντίστροφη μέτρηση για την εφοριακό, άρχισε το Νοέμβριο του 2015 όταν υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015. Ο έλεγχος προχώρησε και σε διασταύρωση των στοιχείων αυτών με τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενου χρονικού διαστήματος, διαπιστώνοντας πως το τελικό απόθεμα σε μία μόνο ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ. Η πραγματικότητα, όμως, ήταν πολύ διαφορετική καθώς το απόθεμα ήταν μικρότερο.

Η έρευνα οδήγησε στην συγκεκριμένη υπάλληλο η οποία, μάλιστα, στην προσπάθεια της να εξαφανίσει όλα τα στοιχεία που την ενοχοποιούσαν στις 17/11/2015 εξέδωσε διπλότυπο με το οποίο εμφανιζόταν να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικό έλλειμμα 341.000 ευρώ και τελικά η εφοριακός ομολόγησε την υπεξαίρεση επικαλούμενη σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένδειξη καλής θέλησης η υπάλληλος, η οποία τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, επέστρεψε στην υπηρεσία 5.000 ευρώ με την υπόσχεση ότι θα καλύψει και τα υπόλοιπα χρήματα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης