Μάχη για τη ζωή της συνεχίζει να δίνει η 54χρονη γυναίκα, η οποία την περασμένη Πέμπτη έπεσε από τα τείχη, στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς έχει βαρύτατα τραύματα λόγω της πτώσης.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση βέβαια υπάρχει μια χαραμάδα… ελπίδας, καθώς σύμφωνα και με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειου κ Νίκο Χαριτάκη, φαίνεται να μην έχουν πειραχθεί ζωτικής σημασίας όργανα, όπως ο εγκέφαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως η γυναίκα έχει σπάσει τη λεκάνη και τη σπονδυλική της στήλη, έχοντας παράλληλα και άλλα χτυπήματα. Η κατάσταση της μάλιστα έκανε αναγκαία και την ενίσχυση του οργανισμού της με αίμα, για αυτό άλλωστε και από την πρώτη στιγμή έγινε έκκληση για να προσφέρουν όσοι μπορούσαν.

«Η γυναίκα είχε μπει το πρωινό εκείνο στην Εντατική του Βενιζελείου νοσοκομείου, πολυτραυματίας, πολυκαταγματίας. Το βασικότερο όλων ήταν ότι ζωτικά όργανα όπως ο εγκέφαλος δε φάνηκε να είχε βλάβη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είχε άλλες βλάβες. Κυρίως είναι τα κατάγματα της λεκάνης, περιοχή, στην οποία είχε προέλθει και η απειλητική αιμορραγία, την οποία παρουσίασε. Ενώ προχθές η ασθενής είχε υποβληθεί σε δέκα μεταγγίσεις μέσα σε 24 ώρες, το ευχάριστο είναι ότι χθες επρόκειτο να λάβει μόλις 4 φιάλες αίμα. Που σημαίνει ότι η κατάσταση της πιθανότατα βελτιώνεται και ότι μειώνεται η βαρύτατη αιμορραγία», είπε ο κ. Χαριτάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9.84.

Επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, αν η κατάσταση της δεν παρουσιάσει κάποια επιπλοκή, μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα είναι ευχάριστα, υπό την έννοια ότι υπάρχουν σημάδια… ελπίδας, χωρίς να σημαίνει ότι η 54χρονη έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερα ο 46χρονος

Σε ότι αφορά την περίπτωση του 46χρόνου που επίσης τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτη πήγε να βάλει στην ζωή του καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών ο κ. Χαριτάκης είπε πως η κατάσταση του είναι καλή, με τον ίδιο να παίρνει εξιτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ, σε κωματώδη κατάσταση, όμως η άμεση επέμβαση των γιατρών του έσωσαν τη ζωή.

ΠΗΓΗ: creteplus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης