Υπαίθρια λαϊκή στο Μεταξουργείο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 10:15
Υπαίθρια λαϊκή στο Μεταξουργείο
Ουρές σχημάτισαν σήμερα το πρωί πολίτες που βρέθηκαν έξω από τον σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο, προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν προϊόντα, τα οποία διένειμαν παραγωγοί και  επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα, καθώς θεώρησε ότι διαταράσσεται η κυκλοφορία των πολιτών. Οι πωλητές των λαϊκών αγορών πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Να σημειωθεί πως στην κινητοποίηση δεν συμμετέχει η Ανατολική Αττική.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών σημειώνει ότι: «Οι αλλαγές που επέρχονται καταργούν την ισοβιότητα της άδειας και εισάγουν την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας».Επίσης, υπογραμμίζει ότι «σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδειά μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιρειών στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο να αλωθεί από τα ολιγοπώλια».Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι καταργείται:

1) κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητάς μας, αφού τα τρία χρόνια δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης οποιασδήποτε επένδυσή μας.

2) η υιοθέτηση και εξυπηρέτηση οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουμε αν μετά από τρία χρόνια θα έχουμε εργασία ή όχι

3) η λαϊκότητα, η αμεσότητα, η ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στη χώρα μας, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.


Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 12:01