Τη μάχη για τη ζωή έχασε το βράδυ της Τετάρτης η 17χρονη μαθήτρια από την Ημαθία, η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας μετά την πτώση της από μπαλκόνι ξενοδοχείου της Ρώμης, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με δύο αλλεπάλληλες επεμβάσεις, αλλά τα εγκεφαλικά τραύματα και το οίδημα που παρουσιάστηκε στη συνέχεια δεν επέτρεψαν να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η κατάσταση.

Υπέκυψε στα τραύματά της η 17χρονη μαθήτρια που έπεσε από μπαλκόνι στη ΡώμηΗ νεαρή κοπέλα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έπειτα από οκτώ ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπέκυψε στα τραύματά της.

Οι γιατροί βεβαίωσαν την Τετάρτη -ύστερα από αλλεπάλληλα συμβούλια- ότι η 17χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνων της.

Το zougla.gr επικοινώνησε με την καθηγήτρια του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας κα Μαυρίδου, η οποία δήλωσε συγκλονισμένη, χωρίς να μπορεί να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένεια της 17χρονης, το φιλικό της περιβάλλον καθώς και την τοπική κοινωνία της Ημαθίας. 

Οι γονείς της άτυχης μαθήτριας πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα, ενώ η σορός της θα μεταφερθεί στην Ημαθία σε περίπου μία εβδομάδα.

Το χρονικό τoυ δυστυχήματος

Το 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρείας πραγματοποιούσε πενθήμερη εκδρομή στη Ρώμη, όταν το τελευταίο βράδυ της παραμονής των μαθητών στο ξενοδοχείο η 17χρονη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο κενό, από μπαλκόνι τρίκλινου δωματίου στον 2ο όροφο του «Cristoforo Colombo» (Κριστόφορο Κολόμπο).

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Το έργο της προανάκρισης ανέλαβαν οι ιταλικές Αρχές, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές επέστρεψαν κανονικά στην Ελλάδα.

Όλα φαίνεται πως έγιναν γύρω στις 22.00 το βράδυ. Η 17χρονη βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί με δύο συμμαθήτριές της, όταν ένιωσε αδιαθεσία.

Όπως έγινε γνωστό, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της ίδια ημέρας (4 Μαρτίου) δεν προηγήθηκε κάποιο πάρτι και δεν φαίνεται να υπήρξε κατανάλωση αλκοόλ.

Οι δύο μαθήτριες που έμεναν μαζί με την 17χρονη έδωσαν κατάθεση στις ιταλικές Αρχές, ενώ στη Ρώμη από την πρώτη στιγμή έφθασαν οι γονείς της άτυχης κοπέλας.

Διαβάστε επίσης:

Εκδρομή – εφιάλτης στη Ρώμη
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015, 11:35

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης