Συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο υπήκοοι Μαλαισίας ηλικίας 25 και 26 ετών, καθώς προέβαιναν συστηματικά σε αγορές καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας πλαστές κάρτες.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα, που είχαν υποκλέψει από τις πρωτότυπες κάρτες των δικαιούχων – νόμιμων κατόχων τους, κατασκεύαζαν κάρτες-κλώνους και πραγματοποιούσαν συναλλαγές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στην Ελλάδα.

Οι συναλλαγές αυτές, αφορούσαν αγορές από χρυσοχοεία, καταστήματα αθλητικών και δερμάτινων ειδών, παροχή υπηρεσιών από ξενοδοχεία και εστιατόρια και προμήθεια υγρών καυσίμων.

Οι συλληφθέντες, είχαν εισέλθει στη χώρα μας, προερχόμενοι από την Μαλαισία, στις αρχές του τρέχοντος μηνός και αφού μετέβησαν διαδοχικά στο Ηράκλειο, τα Χανιά, την Σαντορίνη επέστρεψαν στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -33- πλαστές κάρτες, διάφορες αποδείξεις αγορών, -11- ζεύγη γυαλιών ηλίου καθώς και μία ατζέντα περιέχουσα επαγγελματικές κάρτες διαφόρων επιχειρήσεων της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι οι ανωτέρω έχουν πραγματοποιήσει, έξι (6) επιτυχείς συναλλαγές ύψους -4.235- ευρώ και πενήντα τέσσερις (54) ανεπιτυχείς, ύψους -175.020- ευρώ, σε διάφορα καταστήματα της Κρήτης, της Σαντορίνης και της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί η ζημιά σε βάρος και άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Hitech απάτες με πιστωτικές «κλώνους», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015, 10:44

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης