Σε καιρούς χαλεπούς, άκρατης οικονομικής κρίσης, όταν από τα ταμεία ενός μεγάλου δήμου του Λεκανοπεδίου λείπουν περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία «αναζητούνται», αν μη τι άλλο, τίθεται ζήτημα κοινωνικής και πολιτικής πρόκλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό των 11 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ έκανε «φτερά» από τα ταμεία του Δήμου Αχαρνών κατά την τετραετία 2003 – 2007.

Σύμφωνα με τον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Φωτιάδη, o ισολογισμός του δήμου που ήρθε στα χέρια του για το 2007,  δίπλα στο αναγραφόμενο ποσό των 11.286.877 ευρώ έχει τον οικονομικό χαρακτηρισμό «Χρεώστες Διάφοροι», όπερ σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά έχουν δοθεί κάπου, αλλά ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πού.

Επομένως, ποιοι είναι αυτοί οι «διάφοροι χρεώστες» είναι άγνωστο, αλλά τους αναζητούν -από το 2007 μέχρι σήμερα- η νέα δημοτική αρχή, η ομάδα των ορκωτών λογιστών του δήμου, το Υπουργείο Οικονομικών, η Οικονομική Επιθεώρηση και ο ειδικός ταμίας του Δήμου Αχαρνών. Ο κ. Φωτιάδης τονίζει ότι, από την πρώτη μέρα που αντιλήφθηκε το «κενό» στο ταμείο, ακολούθησε κατά γράμμα όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να βρεθούν οι ένοχοι, και ότι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, τρία χρόνια μετά την αγωνιώδη έναρξη της έρευνας, ούτε τον ένοχο έχουν οδηγήσει στο δικαστήριο, ούτε φυσικά τα χρήματα έχουν βρεθεί.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο άνθρωπος που είχε τη θέση του δημάρχου την περίοδο που άδειασαν τα ταμεία, σήμερα ζητεί και πάλι την ψήφο των δημοτών, καθώς θέτει εκ νέου υποψηφιότητα στον Δήμο Αχαρνών.

Κατεβαίνει δηλαδή ως υποψήφιος, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί το ποιος καταχράστηκε τα χρήματα που λείπουν από το ταμείο του δήμου την εποχή που ο ίδιος άνθρωπος ήταν δημοτικός άρχοντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος δήμαρχος υπήρξε πρώην κυβερνήτης της Ολυμπιακής Αεροπορίας και προσωπικός πιλότος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στο πόρισμα που συνέταξαν οι ορκωτοί λογιστές φαίνεται αναλυτικά το οικονομικό έλλειμμα.

Δείτε αναλυτικά το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και πώς έχει αναλυθεί το κονδύλι με τον κωδικό όνομα «Χρεώστες Διάφοροι».

Σήμερα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κολετσάκη, στον δήμο πηγαίνουν καθημερινά προμηθευτές και ζητούν να πληρωθούν. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους όμως οι δημοτικές αρχές, οι προμηθευτές έχουν ήδη πληρωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και έτσι κανένας δεν μπορεί να βρει το δίκιο του. Αυτός ο φαύλος κύκλος ελπίζουν ότι θα κλείσει, όταν η υπόθεση φτάσει επιτέλους στα χέρια του εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης