Υπέρ της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου Εφραίμ με περιοριστικούς όρους τάσσεται και πάλι ο εισαγγελέας Εφετών Π. Μαντζούνης.

Στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας που θα κρίνει τη δεύτερη κατά σειρά προσφυγή του κατηγορουμένου ως «εγκεφάλου» στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» του ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, ο εισαγγελέας παραμένει αμετακίνητος στην άποψη που είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή αρκεί η επιβολή σε βάρος του περιοριστικών όρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζούνης ζητεί να αφεθεί ελεύθερος ο ηγούμενος Εφραίμ με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι με την άποψη αυτή είχε διαφωνήσει η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, μετά την απολογία του Εφραίμ, με αποτέλεσμα τη λύση να κληθεί να δώσει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο, παραμονές Χριστουγέννων, συντάχθηκε με την άποψή της και διέταξε την προφυλάκιση του ηγουμένου. Κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Εφραίμ ήταν η κα Καλού και πριν από λίγες ημέρες, οπότε με διάταξή της απέρριψε τη σχετική προσφυγή του ηγουμένου, επιμένοντας στην ανάγκη συνέχισης της κράτησής του.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο με βούλευμά του θα αποφασίσει εάν θα κάνει ή όχι δεκτή την προσφυγή του Εφραίμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης