«Ο τουρισμός δεν είναι ζήτημα ενός υπουργείου αλλά πολλών και, επομένως, χρειάζεται η συνεργασία όλων για να υπάρξει επιτυχία στον νευραλγικό αυτόν τομέα» επισημαίνει σε συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής» η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Κι αυτό πρέπει, επιτέλους, να το καταλάβουν όλοι. Πάνω από όλους οι περιφέρειες. Αυτές πρώτες πρέπει να φροντίσουν τους τόπους τους, να τους αναδείξουν. Το Υπουργείο Τουρισμού στέκεται δίπλα τους, να τους βοηθήσει σε ό,τι ζητηθεί» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον τουρισμό στην πρωτεύουσα, η κα Κεφαλογιάννη εκφράζει την άποψή της ότι η Αθήνα αλλάζει καθημερινά πρόσωπο και, με τη συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «γίνεται ξανά ανθρώπινη» και ασφαλής πόλη.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να μειωθεί. «Είμαι απόλυτη σε αυτό. Για να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Το μέτρο της αύξησης δεν απέδωσε. Δημιούργησε πολλά προβλήματα στους επαγγελματίες της εστίασης. Ακρίβυνε το τουριστικό πακέτο. Μείωσε τις θέσεις εργασίας. Θα σας έλεγα, λοιπόν, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε στη μείωσή του και, βέβαια, να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η μείωση θα περάσει και στον καταναλωτή» τονίζει.

Όσο για το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, η υπουργός σημειώνει πως «κανείς δεν τρέφει αυταπάτες» και «τα πράγματα έτσι όπως εξελίχθηκαν ήταν οδυνηρά και συνεχίζουν να είναι δύσκολα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «η τρικομματική κυβέρνηση, για την οποία τόσα εγράφησαν, πέτυχε τη σταθεροποίηση της χώρας. Αυτό ήταν το ζητούμενο και το σημαντικό. Διότι μόνον έτσι θα σταματούσαμε τον κατήφορο. Η επιστροφή, όμως, είναι μία επίπονη ανηφόρα. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Ο ελληνικός λαός έχει γνώση και αντιλαμβάνεται. Έχουμε διανύσει μια τεράστια απόσταση. Τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας αρχίζουν να φαίνονται στον ορίζοντα».

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης