Μία μέρα πριν την τελετή λήξης των Special Olympics 2011 και παρά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη εβδομάδα, τα μέλη των Special Olympics δηλώνουν ότι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα.

«Ταξιδέψαμε με τις αποστολές μας σε όλη την Ελλάδα, μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα για τους Αγώνες και αυτό που διαρκώς λέγαμε πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, ήταν το πόσο υπέροχος είναι ο ελληνικός λαός, ακόμα και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες», αναφέρει ο Λι Τοντ, επικεφαλής των Παγκόσμιων Αγώνων των Special Olympics, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τοντ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό λέγοντας: «Ο ελληνικός λαός καλωσόρισε τους αθλητές μας. Τους έδειξε την αληθινή ελληνική φιλοξενία. Τους υποστήριξε και τους χειροκρότησε στα γήπεδα, όπου διαγωνίστηκαν στο υψηλότερο επίπεδο, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό».

Επισημαίνει, την αξία των αγώνων για τα άτομα με διανοητική αναπηρία και τις κοινωνίες στις οποίες πραγματοποιούνται. «Οι Special Olympics προσφέρουν μία άλλη φιλοσοφία και μία οπτική ενότητας. Ξέρω ότι αυτοί οι αγώνες έχουν αλλάξει πολλές νοοτροπίες σχετικά με την αποδοχή, την ανεκτικότητα και το σεβασμό της διαφορετικότητας», τονίζει και προσθέτει: «είναι μοναδικό το ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα, στη χώρα που γέννησε αυτές τις αξίες».

Μιλώντας για την πρώτη του επαφή με το κίνημα, λέει ότι «το 1995 ήμουν διευθυντής της εθνικής ομάδας σκι των ΗΠΑ και μου ζητήθηκε να διοργανώσω χειμερινούς αγώνες για αθλητές των Special Olympics. Το έκανα με χαρά. Σήμερα, ομολογώ ότι αυτή ήταν μία εμπειρία που μου άλλαξε όλη τη ζωή. Έχω προπονήσει πολλούς αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου, αλλά οι αθλητές των Special Olympics είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί στην καριέρα μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης