Στο 28% έφθασε η ανεργία το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat καταγράφοντας για ακόμη μια φορά αρνητικό ρεκόρ.

Μπορεί η ανεργία των νέων να φθάνει το 59% υπάρχει όμως μια ομάδα πολιτών όπου η ανεργία υπερβαίνει το 95%. Πρόκειται για τους πολίτες που έχουν χάσει την όρασή τους και πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους έχουν να αντιμετωπίσουν και το βιοποριστικό τους πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν απομείνει 150 τυφλοί εργαζόμενοι, που σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών έχουν υποστεί περικοπές πλέον του 40% του μισθού τους. Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι η Ειδική Προκήρυξη για θέσεις τηλεφωνητών, το οποίο είναι το μόνο νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα για τυφλούς, δεν έχει προκηρυχθεί από το 2010 κατά παράβαση του ν.2643/98

Σχετική ερώτηση στη βουλή κατέθεσε η βουλευτής κ. Μακρή η οποία και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να απαντήσει για ποιο λόγο δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις τηλεφωνητών από το 2010 και μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης