Την ώρα που η Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμάζει την ένταξη στο ΕΣΠΑ μιας καινοτόμας πρότασης που συνδυάζει τους πέντε μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους, με τα έργα υποδομών και τα τοπικά προϊόντα, η πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού καταδικάζει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής σε εγκατάλειψη και κλείσιμο.

Όπως αναφέρει το epiruspost,το πρώτο λουκέτο μπαίνει στην αρχαία Νικόπολη η οποία είναι πλέον κλειστή για τους επισκέπτες. Δεκάδες ξένοι κι Έλληνες που φτάνουν στην περιοχή για να δουν τα μνημεία επιστρέφουν με το ίδιο εισιτήριο.Κι όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν πλέον φύλακες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοναδικό μνημείο που μπορεί κάποιος να δει στην αρχαία Νικόπολη είναι η Βασιλική Αλκίσονος, ένα βυζαντινό μνημείο κι αυτό όταν ο ένας και μοναδικός υπάλληλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς ουσιαστικά καλύπτει ολόκληρο το νομό.

Το λουκέτο στην αρχαία Νικόπολη αποτελεί πλήγμα για την Ήπειρο καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο προβεβλημένους χώρους, ενταγμένος μάλιστα στο ΕΣΠΑ με το φιλόδοξο σχέδιο του αρχαιολογικού πάρκου.

Τα πράγματα το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερα. Κι αυτό γιατί μέρος του προσωπικού που κρατά ανοιχτό το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης παραμένει με ασφαλιστικά μέτρα και με τον άμεσο κίνδυνο της απόλυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου οι οποίοι λειτουργούν πλέον με περιορισμένο ωράριο και σχεδόν κανένας δεν είναι ανοιχτός μετά το μεσημέρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης