Μπλόκο στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς που επιταχύνει η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό και την φορολογία στήθηκε την Τετάρτη στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για 3 ώρες (από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι) στην περιοχή Βουτσαρά -κοντά στο Κέντρο Υγείας- αγροτοκτηνοτρόφοι από τα γύρω χωριά ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου. Κατέβηκαν στο δρόμο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, απαιτώντας να αποσυρθεί το «αντιασφαλιστικό» νομοσχέδιο, να καταργηθεί η φορολογία από το πρώτο ευρώ και να μην ισχύσουν τα τεκμήρια.

Το αγωνιστικό μπλόκο συνάντησε την ευρύτερη στήριξη και αποδοχή των κατοίκων της περιοχής καθώς και των διερχόμενων οδηγών που κεράστηκαν τσίπουρο και μεζέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανασυνδέσεις ρεύματος από αγρότες

Ταυτόχρονα χθες, κλιμάκιο της ΔΕΗ πήγε στην Κληματιά και έκοψε το ρεύμα σε σπίτια χαμηλοσυνταξιούχων. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας κινητοποιήθηκε, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας και κατάφερε να γίνουν επανασυνδέσεις του ρεύματος.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργία, να μην δώσουν γάλα στα παραληπτήρια δίνοντας ραντεβού για προσυγκέντρωση στην είσοδο της βιομηχανικής ζώνης των Ιωαννίνων. Αποφασίστηκε η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα με νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 6 μ.μ.- 9 μ.μ.

ΠΗΓΗ: epirus-tv-news.blogspot.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης