Στα χέρια του ελληνικού στρατού πέρασε και επίσημα πλέον η Παιδόπολη της Αγίας Ελένης.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, το παραχωρητήριο έχει υπογραφεί προ δύο εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο, να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και να γίνει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από τον Κατσικά μέσα στο καλοκαίρι, όπως είχε ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η εξεύρεση κονδυλίων. Το ελληνικό Δημόσιο αδυνατεί να καλύψει το κόστος της αποκατάστασης, το οποίο μπορεί να αγγίξει και το μισό εκατομμύριο.

Οι ελπίδες όλων στρέφονται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, μία εξ αυτών, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στον καταυλισμό του Κατσικά, αναμένεται να διαχειριστεί ποσό πέντε εκατομμυρίων ευρώ περίπου για τους πρόσφυγες στην Ήπειρο.

Στον καταυλισμό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες η παρέμβαση που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου για το αποχετευτικό, ενώ άλλες εργασίες για τη βελτίωση των συνθηκών δεν έχουν προγραμματιστεί.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού έγινε γνωστό ότι μέσα σε έναν μήνα περίπου θα ξεκινήσει η λειτουργία της υπηρεσίας ασύλου.

Αξιοσημείωτο τέλος είναι ότι στο Συντονιστικό, μετά την επαναστατική αποχώρηση, επανήλθε ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης