Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας, Γιώργος Δαγαλάκης

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στην Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής της, οι αστυνομικές δυνάμεις έσπρωξαν δημοσιογράφους και οπερατέρ που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς ο συνωστισμός ήταν μεγάλος.

Η 33χρονη, που συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη, δέχθηκε ισχυρότατες λεκτικές επιθέσεις από πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια, φωνάζοντας λέξεις όπως «θάνατος» και «ψόφα». Μάλιστα, λίγο πριν μπει στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, κάποιοι κινήθηκαν εις βάρος της με σκοπό να την προπηλακίσουν. Στο περιστατικό παρανέβησαν αμέσως άνδρες των ΜΑΤ και έληξε το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορούμενη κρατούνταν στη ΓΑΔΑ από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν εις βάρος της οι δικαστικές αρχές για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Μετά την πενθήμερη προθεσμία που είχε ζητήσει και έλαβε, τις δύο τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε διαρκή επαφή με τους δικηγόρους της και προετοιμαζόταν για την απολογία της, χωρίς ίχνος συναισθήματος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

 

Υπενθυμίζεται ότι έχει ασκηθεί εις βάρος της ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και αφορά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται στις 29 Ιανουαρίου 2022 να δηλητηρίασε την κόρη της χορηγώντας της την τοξική ουσία «κεταμίνη» σε μεγάλη ποσότητα μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Δείτε φωτογραφίες από την μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης