Υπό έλεγχο τέθηκε σήμερα το πρωί η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ Στύρφακας και Ζηλευτού στο νομό Φθιώτιδας.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας -αποτελούμενες από 24 πυροσβέστες, 12 οχήματα και 18 μέλη πεζοπόρου τμήματος- έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την έκτασή της και να τη θέσουν στη συνέχεια υπό έλεγχο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του lamiareport.gr, με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα δυο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, τα οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να κάνουν παραπάνω από μια ρίψη νερού, αφου ήδη η φωτιά είχε περιοριστεί αρκετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής επικράτησε πανικός σε Στύρφακα και Ζηλευτό, όταν οι κάτοικοι μέσα σε λίγη ώρα είδαν τις φλόγες με τη βοήθεια του δυνατού λίβα να εξαπλώνονται και η πυρκαγιά να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στο συντονιστικό κέντρο της Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία σήμανε συναγερμός. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή, από Λαμία, Μακρακώμη, Αργυροχώρι και αλλού, ενώ την ίδια ώρα οι πυροσβέστες είχαν ανοιχτό μέτωπο φωτιάς κοντά στις Θερμοπύλες και ακόμη ένα συμβάν στο Φραντζόμυλο.

Ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Λαμίας σκεπάστηκε από τον καπνό, ενώ ο αέρας μετέφερε στην πόλη στάχτη και αποκαΐδια. Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό.

«Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Μάλιστα διαλέγουν την ημέρα και την ώρα για να χτυπήσουν, ώστε οι καιρικές συνθήκες να είναι με το μέρος τους» ανέφερε ένας εξ αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Μαίνεται η φωτιά στα Στύρφακα Φθιώτιδας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014, 08:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης