Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011, 12:51
Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, η οποία καίει από την Πέμπτη το πρωί, έχοντας αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα ελαιώνες και αγροτολιβαδικής έκτασης.

Οι εστίες είναι σε ύφεση και στην ευρύτερη περιοχή από Σαχτούρια έως και πριν τις Μελάμπες επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 18 μέλη πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν συμμετέχει μια και η φωτιά δεν είναι απειλητική και ελέγχεται επίγεια.
Μεγάλο είναι το πρόβλημα για τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι είδαν το βιος τους και τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη με περίπου 6.000 ελαιόδεντρα να αποτελούν πλέον παρελθόν για την παραγωγή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως όλα δείχνουν μετά από τη συγκέντρωση στοιχείων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε από την απροσεξία ενός αγρότης που εκτελούσε εργασίες ξυλοκοπτικές και καθαρισμού της αγροτικής του έκτασης. Ξερά χόρτα πήραν φωτιά, και λόγω του ανέμου ξέφυγε από τον έλεγχό του, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. Ο αγρότης αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με έκκληση του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής, Γιώργο Τριγώνη, οι πολίτες, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην καίνε ξερόκλαδα και χόρτα, καθώς μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011, 12:52