Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας Γιώργος Κωστόπουλος. Όπως είπε ο κ. Κωστόπουλος, καρποφόρησε η δράση κυρίως των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, καθώς λόγω της εξαιρετικά δύσβατης περιοχής ήταν αδύνατο να πλησιάσουν στην εστία της φωτιάς πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα.

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, στην Εύβοία και καίει πουρνάρια και πεύκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ και δύο πετζετέλ, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν και πάνω από 25 εθελοντές από τα γύρω χωριά της περιοχής, οι οποίοι με μπουλντόζες κάνουν ζώνες αντιπυρικής προστασίας και προσπαθούν με οχήματά τους να φτάσουν στην εστία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Λίμνης Αγίας Άννας, Ελένη Γεωργάκαινα, η φωτιά πιθανολογείται ότι ξεκίνησε χθες από κεραυνό που έπεσε στη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης