Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011, 21:38
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
Υπό έλεγχο τέθηκε το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στο δήμο Αγίου Βασιλείου του Ρεθύμνου.

Τμήμα της φωτιάς, που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, άλλαξε πορεία αργά το απόγευμα και κατευθύνθηκε προς τα περίχωρα του δημοτικού διαμερίσματος Μελάμπων, όπου συνεχίζει μέχρι αυτή τη στιγμή να καίει κουκουναριές και πυκνή βλάστηση. Το μέτωπο έχει κυκλωθεί από μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων και σχεδόν ελέγχεται.

Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα έπαψαν να επιχειρούν λόγω της προχωρημένης ώρας και στην προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, συμμετέχουν πεζοπόρες δυνάμεις και πλήθος πυροσβεστικών οχημάτων, από Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Μοίρες και Χανιά καθώς επίσης και κάτοικοι της περιοχής.

Στο έργο της κατάσβεσης και του ελέγχου της, βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι έπαψαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ όπως τόνισε και ο Μανόλης Κυριακάκης υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγίου Βασιλείου στο ΑΠΕ -ΜΠΕ «οι εξοχικές κατοικίες και τα ποιμνιοστάσια που υπάρχουν στο δήμο δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011, 21:41