Σε άμεσα μέτρα για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών που σχετίζονται με τα ελάχιστα ακατάλληλα δείγματα τροφίμων, τα οποία εντοπίστηκαν σε έναν από τους 28 παιδικούς σταθμούς, προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μετά από αυστηρή εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

Να σημειωθεί ότι από τα δεκάδες διαφορετικά προϊόντα διαφορετικών εταιριών, από τον ενδελεχή και σε βάθος έλεγχο του κλιμακίου του ΕΦΕΤ αποδείχτηκε ότι πλην του συγκεκριμένου προϊόντος της συγκεκριμένης εταιρίας (φασολάκια) όλα τα υπόλοιπα ήταν άριστης ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θέμα, ανεξάρτητα από την έκτασή του, είναι πολύ σοβαρό. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με το ευαίσθητο ζήτημα της σίτισης των παιδιών, κι αυτό για μας αποτελεί ύψιστο αξίωμα. Δεν επιτρέψαμε ποτέ στο παρελθόν, ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ στο μέλλον τέτοια κρούσματα να θέτουν σε όποιον κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών και να διαταράσσουν τη σχέση εμπιστοσύνης που χρόνια οικοδομούμε όλοι μαζί με σκληρούς αγώνες και μεγάλες προσπάθειες», τονίζει ο κ. Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Δεν διστάσαμε ποτέ, ούτε θα διστάσουμε και τώρα να αναζητήσουμε και να αποδώσουμε ευθύνες όπου και όπως πρέπει».

Ήδη, με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, και εν αναμονή της έκθεσης του ελέγχου που διενεργήθηκε από κλιμάκιό του την περασμένη Τρίτη (27.3.2012), δόθηκε από τον δήμαρχο εντολή στις υπηρεσίες να προχωρήσουν στην άμεση διακοπή της τροφοδοσίας τροφίμων από την προμηθεύτρια εταιρία. Επίσης ζητήθηκε από τις νομικές υπηρεσίες να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες προκειμένου να ασκηθεί αγωγή κατά της εταιρίας και να αναζητηθούν ακόμη και οι πιθανές ποινικές ευθύνες όσων εμπλέκονται στο θέμα.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες του υπαλληλικού προσωπικού. Να σημειωθεί, ότι είναι πάγια η εντολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών προς όλες τις βαθμίδες της διοίκησης και τους εργαζόμενους η πραγματοποίηση καθημερινών αυστηρών και εξονυχιστικών δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλα τα προϊόντα που προορίζονται για τη σίτιση των παιδιών, οι οποίοι θα πρέπει να προχωρούν άμεσα στον αποκλεισμό των ύποπτων ποσοτήτων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εντολή αυτή επαναλήφθηκε και την περασμένη Δευτέρα (26.3.2012) με αυστηρό τόνο, με ταυτόχρονη καταγγελία στον ΕΦΕΤ για τις ύποπτες συσκευασίες τροφίμων, βάσει της οποίας έγινε και ο έλεγχος από τον Ενιαίο Φορέα, όπως προκύπτει και από τη σχετική ανακοίνωσή του.

«Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να αποτρέψουμε φαινόμενα δυσφήμησης της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των τροφίμων και οι άριστες συνθήκες υγιεινής στους δημοτικούς σταθμούς. Τονίζω ιδιαίτερα ότι η εντολή αυτή αφορά το σύνολο του προσωπικού και της διοίκησης των παιδικών σταθμών, επισημαίνω, δε, ότι δεν θα υπάρχει καμιά ανοχή σε περιπτώσεις αδιαφορίας ή παράλειψης της εντολής», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εντολή του ο κ.Δανιηλίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης