Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, κοντά στο χωριό ‘Άγιος Βασίλειος της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά ξέσπασε σε παραλίμνια έκταση (δίπλα στη λίμνη Κορώνεια) και κατέκαψε δεκάδες στρέμματα καλαμιών.

Παράλληλα σε εξέλιξη παραμένουν το βράδυ του Σαββάτου οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Αντισκάρι του Ηρακλείου και στο Σκοπό Ζακύνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πύρινο μέτωπο στο Αντισκάρι έχει επεκταθεί λόγω των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφορ στην περιοχή. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικής Κρήτης κ. Ραπανάκη νωρίτερα κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν και 8 πυροσβέστες στη φωτιά.

Οι φλόγες έχουν κάψει γεωργικές εκτάσεις και θερμοκήπια, ενώ η πυροσβεστική ζήτησε να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι ενός οικισμού στον Γερόκαμπο. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 23 οχήματα με 56 πυροσβέστες, και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στη Ζάκυνθο η φωτιά σημειώθηκε στον Σκοπό, κοντά στην περιοχή ενός Χώρου Υγιεινομικής Ταφής Απορριμάτων. Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα με 20 πυροσβέστες και 4 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης