Δύσκολες ήταν οι ώρες που έζησε τα ξημερώματα η Αλόννησος. Η μεγάλη φωτιά που βρίσκονταν σε εξέλιξη από την μία μετά τα μεσάνυχτα, στην δασική περιοχή Γερακίνας Λάκκα στο νησί των Σποράδων κινητοποίησε άμεσα τον κρατικό μηχανισμό. Επί τόπου επιχειρούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας 4 αυτοκίνητα με 17 πυροσβέστες, ενώ με το ξημέρωμα, ξεκίνησαν πτήσεις και από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε κι ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή καθώς οι πύρινες φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά σε απόσταση 300 περίπου μέτρων. Άμεσα στην περιοχή με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής έσπευσαν δυο ταχύπλοα σκάφη του λιμενικού και ένα ιδιωτικό στα οποία επέβαιναν στελέχη του λιμενικού σώματος και μετέφεραν συνολικά 60 άτομα από στο λιμάνι Πατητήρι με ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο επίγειες όσο και εναέριες, συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης και του ελέγχου της φωτιάς, για να μην επεκταθεί προς καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή κάποια κατοικημένη περιοχή του νησιού.Το πρόβλημα έγκειται στο ότι σημειώνονται αναζωπυρώσεις σε αρκετά σημεία εξ αιτίας των ανέμων.
Στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί και πάλι πυρκαγιά, στις 24 Μαΐου και πάλι, νυχτερινές ώρες, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Καθόλη την διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής της Αλοννήσου με οχήματα και 17 άνδρες, καθώς και με 6 υδροφόρες του δήμου επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ σήμερα το πρωί έφτασαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για να συνδράμουν στην προσπάθεια. Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει κάψει περίπου 110 στρέμματα πευκοδάσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης