ΥΠΕΣ: Υπό ελληνική προστασία η 19χρονη από τη Συρία που έσωσε τη μικρή Νάντια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, 12:44
ΥΠΕΣ: Υπό ελληνική προστασία η 19χρονη από τη Συρία που έσωσε τη μικρή Νάντια
Το αίτημα της 19χρονης Doaa Al Zamel, από τη Συρία, η οποία πάλεψε με τα κύματα επί τέσσερις μέρες, κρατώντας στη ζωή ένα 17μηνο κοριτσάκι, σκοπεύει να ικανοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Η 19χρονη που βρίσκεται στα Χανιά, φιλοξενούμενη από την οικογένεια του προέδρου της αιγυπτιακής κοινότητας, θέλει να ταξιδέψει στη Σουηδία, που ήταν και ο αρχικός της προορισμός, καθώς εκεί ζουν συγγενείς της, αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr.

Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών δείχνει να ανταποκρίνεται στην πίεση που άσκησαν χιλιάδες υπογραφές πολιτών, ώστε η 19χρονη κοπέλα που έσωσε τη μικρή Νάντια «να συνεχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη ζωή της με τους οικείους της».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συνεργαστεί με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να τακτοποιηθούν τα θέματα διαμονής αλλά και ευρύτερης υποστήριξης της 19χρονης Doaa Al Zamel από τη Συρία που έσωσε με ηρωική προσπάθεια την μικρή Νάντια μετά το ναυάγιο στα ανοιχτά της Μάλτας κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες πρόσφυγες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη μικρή Νάντια ώστε να βρεθεί σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον.

Όσον αφορά την Doaa Al Zamel με δεδομένο ότι δικαιούται την υπαγωγή στο καθεστώς διεθνούς προστασίας, αναζητείται η καλύτερη λύση που θα την βοηθήσει να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία που έζησε ώστε να συνεχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη ζωή της με τους οικείους της.

Σε κάθε περίπτωση η Doaa έχει ήδη τεθεί υπό την προστασία του ελληνικού κράτους.»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, 12:45