«Η μικρή Άννυ τεμαχίστηκε για να μη μάθουμε ποτέ πώς πέθανε» ήταν τα λόγια της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για το μοναδικό -στα παγκόσμια χρονικά- έγκλημα με θύμα ένα παιδί και δράστη τον ίδιο του τον πατέρα.

«Νηφάλιοι, παγεροί, μεθοδικοί και αποφασισμένοι, οι δράστες σχεδίασαν πώς θα εξαφανίσουν την Άννυ από προσώπου γης» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητριάδου για τον Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββα, πατέρα του 4χρονου κοριτσιού, και τον φίλο του Ναζίφ Αχμέντοβ ή Νικολάι, οι οποίοι την άκουγαν ατάραχοι να ζητεί την ενοχή και την καταδίκη τους. Μόνο για τη μητέρα της μικρής Άννυ, τη Δημητρίνα Μπορίσοβα, ζήτησε η εισαγγελέας την απαλλαγή της από την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην μπορώντας να βρει ακόμη και τώρα εξήγηση για το πώς μετατράπηκε σε «σφαγείο» το σπίτι της Μιχ. Βόδα, η εισαγγελική λειτουργός απέκλεισε την ψυχική διαταραχή του πατέρα της Άννυ, αλλά και οποιοδήποτε συναίσθημα εκ μέρους του, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει, όπως είπε, είναι να γλυτώσει τα ισόβια, αρνούμενος τη δολοφονία του παιδιού και ομολογώντας μόνο τον τεμαχισμό, την περιύβριση νεκρού δηλαδή που τιμωρείται ως πλημμέλημα. Αμετανόητος ακόμη και σήμερα ο πατέρας της Άννυ, ο οποίος με ψυχρότητα «πετσόκοβε το παιδί, το έβραζε για τρεις ημέρες και ξόδεψε άλλες τόσες ημέρες για να καθαρίσει το σπίτι και προτίμησε να μην το πετάξει ή να το θάψει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε μνήμα για να κλάψουμε την Άννυ» είχε πει η γιαγιά της μικρής, μια φράση που κράτησε στο μυαλό της η εισαγγελέας, η οποία χαρακτήρισε το τέλος της 4χρονης τραγικότερο από αυτό της Ιφιγένειας.

«Ο Σάββας έκοβε και ο Νικαλάι πετούσε τα κομμάτια συμβουλεύοντάς τον πώς θα ολοκληρώσει τη διαδικασία. Νηφάλιοι, με παγερή σκέψη, σχεδίασαν πώς θα εξαφανίσουν την Άννυ από προσώπου γης. Από κοινού το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν. Τη Μ. Παρασκευή ξεκίνησε η διαδικασία τεμαχισμού του παιδιού» είπε η εισαγγελέας, τονίζοντας ότι «είναι ξεκάθαρο πως στόχος του τεμαχισμού της μικρής ήταν η εξαφάνιση του τρόπου που πέθανε η Άννυ».

«Ο Σάββας και ο Νικολάι με οξύ και βίαιο τρόπο σκότωσαν το παιδί. Η Άννυ πήγε από αιχμηρό αντικείμενο, το αίμα του παιδιού διασκορπίστηκε στο σπίτι. Αφού το σκότωσαν, κατέστρωσαν το σχέδιό τους με νηφαλιότητα και παγερή σκέψη. Το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν από κοινού. Στόχο είχαν όχι την εξαφάνιση της Άννυ, αλλά του τρόπου με τον οποίο πέθανε το παιδί, ώστε ακόμα και η πιθανότητα ανεύρεσης του πτώματος να μην μπορεί να δείξει τον τρόπο θανάτου. Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο είναι για να αποκρυφτεί πώς πέθανε η Άννυ» είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της.

Η μητέρα της Άννυ στο μεγαλύτερο μέρος της εισαγγελικής αγόρευσης έμεινε έξω από τη δικαστική αίθουσα, καθώς δεν άντεχε να ακούσει τις λεπτομέρειες του τεμαχισμού στις οποίες αναφέρθηκε η εισαγγελέας. «Οι περιγραφές ξεπερνούν τα όρια της βαρβαρότητας. Αν θέλει η κατηγορούμενη (σ.σ.: μητέρα της Άννυ) να αποχωρήσει, εγώ θα τα πω…θα τα πω» είπε η κα Δημητριάδου λίγο πριν ξεκινήσει, με σπασμένη τη φωνή, την αφήγηση της φρίκης.

«Ως αιτιολογία του τεμαχισμού παρουσίασε πως δεν ήθελε μπλεξίματα με την αστυνομία, φοβόταν τη Δημητρίνα και έπρεπε να εξαφανιστεί το πτώμα του παιδιού. Αστειότητες» σημείωσε.

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για αδίστακτους δράστες και μίλησε για μια φρικιαστική υπόθεση, μοναδική στα παγκόσμια χρονικά.

«Ο Σάββας ενήργησε με πλήρη διαύγεια, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα. Είναι αμετανόητος, χωρίς ίχνος συναισθήματος, παγερός και ψυχρός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποφύγει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, καθώς ο τεμαχισμός -περιύβριση νεκρού- δεν έχει ποινική συνέπεια παρά μόνο φυλάκιση δύο ετών» είπε για τον πατέρα του Σάββα.

«Δεν είχε συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό, του ήταν αδιάφορο, αρκεί να τον συντηρούσε ο σύντροφός του ακόμη και εκπορνευόμενος και ήταν περιστασιακός χρήστης. Ο Νικολάι είναι ένας ψυχρός, παγερός άνθρωπος, χωρίς συναισθήματα, αδίστακτος. Με λυσσαλέες προσπάθειες επεχείρησε να αποσυνδέσει την παρουσία του από τον χώρο του υπόγειου» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης