Ένοχοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν από το Εφετείο Πειραιά 15 από τους 32 κατηγορουμένους, οι οποίοι δικάζονταν για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Αθώοι κρίθηκαν ο ιδιοκτήτης του πλοίου αλλά και τα μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν μεταξύ των 32 κατηγορουμένων​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών είχε εντοπιστεί τον Ιούνιο του 2014 στο λιμάνι της Ελευσίνας από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Τελικά, οι 2,1 τόνοι ηρωίνη καταστράφηκαν, παρουσία εισαγγελέα και στελέχους του Γενικού Χημείου του Κράτους, σε υψικάμινο εκτός Αθηνών.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση της εισαγγελέως (είχε ζητήσει την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων, τους οποίους περιέγραψε ως αρχηγικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς εμβέλειας), αθώοι κρίθηκαν ο ιδιοκτήτης του πλοίου αλλά και τα μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν μεταξύ των 32 κατηγορουμένων. 

Η υπόθεση έχει συνδεθεί με μυστηριώδεις θανάτους, ενώ για τη διαλεύκανσή της υπήρξε συνεχής συνεργασία των ελληνικών Αρχών με Αρχές ξένων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων είχε ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το δικαστήριο είχε διακόψει για να ανακοινωθεί η απόφαση. 

Η δήλωση του Σάκη Κεχαγιόγλου για την ετυμηγορία στην υπόθεση «Noor 1»

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης τριών κατηγορουμένων που αθωώθηκαν, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θριαμβολογώ για την αθώωση των τριών εντολέων μου, γιατί, όταν αποδίδεται δικαιοσύνη, οι πανηγυρισμοί περιττεύουν. Οφείλω όμως να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη αθώωσή τους, μετά από δύο χρόνια άδικων διωγμών, ταλαιπωρίας και διασυρμού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης