Υπόθεση Nοvartis-Δικηγόρος Φρουζή: Ο πελάτης μου δεν κλήθηκε να καταθέσει

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, 04:16
Υπόθεση Nοvartis-Δικηγόρος Φρουζή: Ο πελάτης μου δεν κλήθηκε να καταθέσει

«Ο πελάτης μου δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει για την υπόθεση Novartis» επεσήμανε ο δικηγόρος του Κ. Φρουζή, Μιχάλης Φαράντος, μιλώντας στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης. 

Ο συνήγορος του κ. Φρουζή αποκάλυψε ότι από τον Φεβρουάριο του 2018 ο πελάτης του δεν έχει κληθεί από κανέναν να καταθέσει, μολονότι το έχει ζητήσει επίμονα και αυτοβούλως. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Φαράντος, ο κ. Φρουζής ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του σε πρώιμο στάδιο, οι οποίοι ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και έχουν βρεθεί νομότυποι. Όπως δήλωσε ο κ. Φαράντος, ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία. Παράλληλα, χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ψευδείς και τόνισε πως στον κατάλληλο χρόνο θα υποβληθούν μηνύσεις κατά αυτών.

Τέλος, όπως ανέφερε ο συνήγορός του, ο κ. Φρουζής συνάντησε μια φορά τον κ. Λοβέρδο, παρουσία άλλων, σε ολιγόλεπτη συνάντηση ως πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων. 

Στην εκπομπή, ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί και ότι δεν μπορεί  να δικαστεί ο κ. Λοβέρδος, παρά μόνο αν καταργηθεί το Σύνταγμα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι σε έγγραφό της η κα Τουλουπάκη το 2017 αναφέρει για τον κ. Παπαντωνίου ότι αν και βλέπει ενδείξεις ενοχής, δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη για παθητική δωροδοκία λόγω παραγραφής, εκφράζοντας την απορία γιατί άλλαξε θέση και στάση για το ίδιο ζήτημα στην υπόθεση Novartis. 

Από τη μεριά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι θα καθίσει τους σκευωρούς του στο σκαμνί και θα υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να λάμψει η όλη αλήθεια. «Κάθε τιμολόγηση έγινε με τον νόμο που πέρασα με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης. Το φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας το έβαλα γιατί κατά τη θητεία μου ήταν το μοναδικό και το Δημόσιο ωφελήθηκε, καθώς η τιμή του έπεσε σημαντικά. Τον Απρίλιο του 2018 άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Ελέγχθηκαν συγγενείς και συνεργάτες μου, και δεν βρέθηκε τίποτα. Διώκομαι για πολιτικούς λόγους και θα τους καθίσω στο σκαμνί. Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκων με τις εταιρείες που επεδίωκαν την υπερσυνταγογράφηση και δεν εξαιρείται κανένας» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφώνησε λέγοντας: «Ο Ανδρέας Λοβέρδος αντρίκια είπε ότι θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του. Εγώ θα ψηφίσω κατά γιατί είναι σκευωρία. Κάνει λάθος ο Ανδρέας. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Βουλή να άρει ασυλία για παράνομη κλήση. Αν όμως τεθεί θέμα σε μένα, θα παραιτηθώ οποιασδήποτε παραγραφής κι ας με στείλουν ειδικό δικαστήριο».

Στην εκπομπή παρενέβη και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης έκανε αναφορά στον Άρειο Πάγο ζητώντας να ελεγχθεί η κα Τουλουπάκη, καθώς ζητεί να μη ληφθεί υπ' όψιν η κατάθεσή του που έδωσε ως Μάξιμος Σαράφης τον Δεκέμβριο του 2018, την οποία και διάβασε σε εφημερίδα έναν μήνα πριν από τον Νοέμβριο του 2018. Αποκάλυψε, επίσης, ότι η κα Τουλουπάκη απέστειλε αίτημα να ανοίξουν τρεις λογαριασμοί του Φρουζή στην Ελβετία, οι οποίοι δεν υπήρχαν, και ότι βρέθηκε μόνο ένας στη Ζυρίχη, από τον οποίο δεν υπάρχει εκροή χρήματος.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, 06:42