Μαραθώνια αναμένεται η απολογία του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που ξεκίνησε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της Novartis.

«Για αποδόμηση του κατηγορητηρίου» σε βάρος του μίλησαν ο ένας εκ των συνηγόρων του δημοσιογράφου, Γιάννης Μαντζουράνης, έξω από τον Άρειο Πάγο, λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία του ο Κ. Βαξεβάνης, ο οποίος βαρύνεται με τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή. Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της», δήλωσε ο κ. Μαντζουράνης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κ. Βαξεβάνης ο οποίος αναμένεται να επανέλθει και άλλη μέρα για να συνεχίσει την κατάθεσή του, κατηγόρησε την ανακρίτρια για τους χειρισμούς της στην υπόθεση λέγοντας: «Σήμερα θα απολογηθώ στην Ανακρίτρια του Α.Π Κ. Αλεβιζοπούλου. Στην πραγματικότητα αυτή θα απολογηθεί για το κατηγορητήριο, αφού πρέπει να μου δείξει που λέει η προστατευόμενη μάρτυρας όσα αυτή υποστηρίζει ότι λέει και πώς με κατηγόρησε για έγγραφα που δεν είχε καν στην κατοχή της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης