Υπόθεση Ρέστη: Τα 5,8 εκατ. δεν διοχετεύθηκαν σε εταιρείες του

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013, 20:47
Υπόθεση Ρέστη: Τα 5,8 εκατ. δεν διοχετεύθηκαν σε εταιρείες του
Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη συνιστά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από 13 Αυγούστου του 2013.

O κ. Ρέστης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση για την οποία έχει προφυλακιστεί ο εφοπλιστής αφορά σε χορήγηση δανείου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κατά τις δικαστικές αρχές ήταν επισφαλές. Κατά την άποψη των ανακριτικών αρχών το δάνειο που εκταμιεύτηκε από την τράπεζα FBB τελικώς κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του ιδίου και μελών της οικογένειάς του.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ανατρέπει τα δεδομένα της ανακριτικής έρευνας.

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση του δανείου των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα FBBank, με την οποία στρεφόταν κατά πρώην συνεργάτη του, καταζητούμενου στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας.

Το δικαστήριο αποδεχόμενο την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο κ. Ρέστης από τον περασμένο Νοέμβριο, διατάσσει την εγγραφή προσημείωσης σε ακίνητο στην περιοχή του Ψυχικού, που ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του καταζητούμενου πρώην συνεργάτη του , μέχρι του ποσού των 7,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την απόφαση του δικαστηρίου φαίνεται ότι το εν λόγω δάνειο, το οποίο σύμφωνα με τον εφοπλιστή καρπώθηκε ο εν λόγω συνεργάτης του, θεωρείται εγγυημένο τόσο για την τράπεζα όσο και για το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Ρέστης υποστηρίζει ότι έχει προσφύγει κατά του πρώην συνεργάτη του και πλέον συγκατηγορούμενου του, με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας για λογαριασμό της FBBank την προσημείωση ακινήτων που του ανήκουν.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της απολογίας του ο εφοπλιστής είχε επιστρέψει στον εκκαθαριστή της τράπεζας το ποσό του δανείου μαζί με τους τόκους -συνολικά 6,2 εκατομμύρια ευρώ - πλην όμως ανακρίτρια και Εισαγγελέας τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Ήδη ο κ. Ρέστης έχει καταθέσει και αίτηση αποφυλάκισης για την οποία αναμένεται να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013, 23:06