Υπόθεση Siemens: Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι 22 καταδικασθέντες για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 14:29
Υπόθεση Siemens: Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι 22 καταδικασθέντες για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών»

Χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκαν ένοχοι, στην πλειονότητά τους, οι 22 καταδικασθέντες στην υπόθεση της Siemens και μόνο επτά από αυτούς πέτυχαν την αναγνώρισή τους, προβλέποντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου σε δύο χρηματιστές με «υποδεέστερο» ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της προσπάθειας να άρουν τις συνέπειες της πράξης τους σε πέντε Γερμανούς, διευθυντικά στελέχη της μητρικής εταιρείας. 

Μετά τα ελαφρυντικά, η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, πρότεινε ποινές που ξεκινούν από τα επτά έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα τα 15. Σε αυτούς που κατά την κα Σκεπαρνιά είχαν «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» περιλαμβάνονται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και τρία πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Τη χαμηλότερη ποινή των επτά ετών η εισαγγελέας την πρότεινε για όσους έλαβαν ελαφρυντικά.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 15:03