Υπόθεση Τζιν Χάνλον: 10 χρόνια μετά τον θάνατό της αναζητούν στοιχεία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 09:09
Υπόθεση Τζιν Χάνλον: 10 χρόνια μετά τον θάνατό της αναζητούν στοιχεία

Δέκα χρόνια μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 54χρονης Τζιν Χάνλον στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, τα παιδιά της αναζητούν ακόμα και σήμερα στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Μιλώντας στο BBC, ο γιος της Μάικλ Πόρτερ ξεκαθάρισε ότι δε θα σταματήσει και θα αναζητεί στοιχεία μέχρι να πεθάνει.

Ζητούν απαντήσεις

«Πάντα θα παλεύω για τη μητέρα μου. Της το υποσχέθηκα και θα κρατήσω την υπόσχεσή μου αυτή» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και περιμένει απάντηση, ενώ έχει έρθει σε επαφή και με τις εισαγγελικές αρχές.

Για να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης αναζητεί νέα ευρήματα, ενώ σκέφτεται να διορίσει ιδιωτικούς ντετέκτιβ.

Τι συνέβη πριν από 10 χρόνια

Η Τζιν Χάνλον ήταν μητέρα τριών παιδιών και καταγόταν από το Ντάμφρις της Σκωτίας. Το διάστημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή της διέμενε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Γούβες Ηρακλείου.

Τα ίχνη της εξαφανίστηκαν στις 9 Μαρτίου του 2009. Στις 12 Μαρτίου, το πτώμα της εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Ηρακλείου.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατος της 54χρονης Βρετανίδας προκλήθηκε από ατύχημα. Συγκεκριμένα, θεωρήθηκε τότε ότι η Χάνλον γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η κάκωση που διαπιστώθηκε ότι έφερε η Τζιν στον αυχένα θεωρήθηκε ότι οφειλόταν στην πτώση της στο νερό.

Ωστόσο, μερικούς μήνες αργότερα και μετά την πίεση που άσκησαν οι τρεις γιοι της Βρετανίδας, διενεργήθηκε συμπληρωματική ιατροδικαστική εξέταση. Όπως προέκυψε από το δεύτερο πόρισμα, το σώμα της Χάνλον είχε χτυπηθεί στο έδαφος, πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Στο ημερολόγιο, σύμφωνα με τον μικρότερο γιο της, η 54χρονη φέρεται να είχε αναπτύξει σχέση με έναν ντόπιο άνδρα. Η εν λόγω σχέση φέρεται, μάλιστα, να είχε εντάσεις το χρονικό διάστημα πριν η Βρετανίδα χάσει τη ζωή της.

Επίσης τη μέρα που χάθηκαν τα ίχνη της 54χρονης, φέρεται να είχε στείλει μήνυμα σε φιλικό της πρόσωπο, γράφοντάς της «help». Της ζητούσε, δηλαδή, βοήθεια…

Σημειώνεται ότι οι γιοι της Τζιν ζήτησαν από τις Αρχές να ληφθεί υπ' όψιν το περιεχόμενο του ημερολογίου της μητέρας τους. Στο ημερολόγιο αναφέρεται ακόμη ότι η Χάνλον είχε πει σε φιλικό της άτομο, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, ότι την ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας άνδρας.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 10:33