Στο μικροσκόπιο τίθενται και πάλι οι καταγγελίες του εισαγγελέα Εφετών και προσφάτως ορισθέντος στη θέση του εποπτεύοντος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Ιωάννη Αγγελή, για χειραγώγηση των ενεργειών του στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο, τέσσερις μήνες μετά την αρχειοθέτησή τους, τις δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής κατηγορώντας δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς για τον τρόπο που χειρίστηκαν ή ενεπλάκησαν κατά τη δικαστική διαδρομή των υποθέσεων Βγενόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που θα επανεξετάσει τις αναφορές του κ. Αγγελή, θα αξιολογήσει και νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, τη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία (η οποία έχει μπει στο αρχείο)  και τη δικογραφία που αφορά στην ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και άλλων 14 για δάνειο 200 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με την κατηγορία χωρίς εγγυήσεις, που χορήγησε στην εφοπλίστρια Αγγελικής Φράγκου.

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο κ. Αγγελής, παρότι είχε κληθεί στην έρευνα που διενήργησε για το θέμα αυτό ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης, ουδέποτε προσήλθε να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του.

Στο πλαίσιο της έρευνάς του, ο κ. Ρασιδάκης κάλεσε ως μάρτυρες περί τους 20 εισαγγελείς και δικαστές, μεταξύ των οποίων όλοι οι εισαγγελείς και οι δικαστές που κατά καιρούς χειρίστηκαν την υπόθεση Βγενόπουλου. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Ελένη Ράικου, Αντ. Ελευθεριάνος, Γεωργία Τσατάνη, Αθηνά Θεοδωροπούλου, Στ. Δασκαλόπουλος, Ισ. Ντογιάκος κ.ά., ακόμη και η κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις καταθέσεις τους δεν προέκυψε η διάπραξη κανενός αδικήματος, οπότε και η έρευνα οδηγήθηκε σε αρχειοθέτηση, με την υποβολή πορίσματος 115 σελίδων από τον κ. Ρασιδάκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης