Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κομοτηνή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, 22:32
Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κομοτηνή
Την ελπίδα που αντιπροσωπεύει η εκκλησία κατά τη σημερινή δυσχερή συγκυρία, υπογράμμισε στην πανηγυρική δοξολογία, που τελέστηκε απόψε στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η εκκλησία βρίσκεται πάντα κοντά στους έχοντες ανάγκη και συμπαρίσταται στις θλίψεις του λαού, ενώ απηύθυνε πρόσκληση σε κάθε ευσεβή χριστιανό να προβάλλει το αναγεννητικό μήνυμα της Ορθοδοξίας.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με τιμές από τον μητροπολίτη Μαρωνείας Παντελεήμων, τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Πετρίδη, τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Γ. Παυλίδη, τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλο, ο βουλευτής Ευρ. Στυλιανίδης, ο τοπικός μουφτής, κ.ά.Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τις διαχρονικά στενές σχέσεις της πόλης και της μητρόπολης με το Φανάρι και πρόσθεσε ότι ο λαός της Δυτικής Θράκης διακρίθηκε πάντοτε για την αγάπη του και την προσήλωση του στη «Μητέρα Εκκλησία της Κωσταντινουπόλεως».

Αργότερα, σε ειδική τελετή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, 22:44