Με μειωμένο αριθμό βρεφών και παιδιών, που φτάνει μόλις στο 1/4 της δυναμικότητάς τους, άνοιξαν και λειτουργούν οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Κι αυτό, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τις χρηματοδοτούμενες θέσεις μέσω του ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, αυτό το διάστημα στους 28 βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου φιλοξενούνται μόνο 400 παιδιά από το σύνολο των 1.650 που μπορούν να εξυπηρετηθούν στις δημοτικές δομές, ενώ φέτος υποβλήθηκαν συνολικά 2.150 αιτήσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΣΠΑ, ενώ αρχικά για το δήμο Νεάπολης-Συκεών εγκρίθηκαν 995 θέσεις παιδιών, μετά τις περικοπές, αυτός μειώθηκε στις 565, ενώ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αναμονή της έγκρισης των επιπλέον θέσεων από το υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση αβεβαιότητας έχει «δέσει τα χέρια» των υπηρεσιών που δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό και λειτουργία των δημοτικών δομών και σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του προσωπικού.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης επανέλαβε την πρόταση του για μεταφορά αναπορόφητων κονδυλίων του ΕΣΠΑ προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης