Υπόμνημα κατέθεσε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 19:13
Υπόμνημα κατέθεσε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Με τις έγγραφες εξηγήσεις του δημάρχου Ραφήνας Γ. Μπουρνούς άρχισε ο κύκλος των υπόπτων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόδοση ποινικών ευθυνών για τις 99 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν το καλοκαίρι.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Γ. Μπουρνούς με ένα υπόμνημα 70 σελίδων περιγράφει με λεπτομέρειες όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε στους αρμόδιους εισαγγελείς ο κ. Μπουρνούς καταγράφει την οργανωτική δομή του δήμου Ραφήνας για την πυρασφάλεια, την έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, τον καθαρισμό των οικοπέδων, την πιστοποίηση των εθελοντών υποστηρίζοντας ότι η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100%.

Ο δήμαρχος Ραφήνας σημειώνει πως ο ίδιος βρέθηκε στην Πεντέλη και πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από την φωτιά. Επιπλέον, κάνει αναφορά στην προσπάθεια που, όπως λέει, έκανε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας κ.α.

Οι περισσότεροι από τους «υπόπτους» που έχουν κληθεί σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς έχουν ζητήσει από προθεσμία για τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ αυτών που έχουν κληθεί από την δικαιοσύνη είναι η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ αλλά και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 19:23