Κρατούμενοι πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας ενημέρωσαν την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», ότι πολλά από τα κοντέινερ στα οποία κρατούνται τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Είναι η κορύφωση μιας διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε πριν από δύο μέρες, όταν οι μετανάστες κατάγγειλαν ότι το φαγητό που τους δόθηκε μύριζε άσχημα. Προχώρησαν σε απεργία πείνας και τότε καταστράφηκαν κοντέινερ από φωτιά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα μετά από υπόδειξη κρατούμενων, που διατηρούν καλές σχέσεις με τους φύλακες της Αμυγδαλέζας. Οι συλληφθέντες δεν βρίσκονταν καν στις πτέρυγες, όπου ξέσπασαν οι φωτιές.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ώρα να κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – κολαστήρια. Να δώσει άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και ας μην πληρώσει τις δόσεις στους τοκογλύφους τραπεζίτες της ΕΚΤ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη, τη Δευτέρα 20 Ιούλη, στις 19:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, Ακαδημίας 50.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης