Δέμα-βόμβα σε σπίτι δικαστικού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 15:44
Δέμα-βόμβα σε σπίτι δικαστικού
Ύποπτο αντικείμενο εστάλη πριν από λίγο σε σπίτι του εφέτη Π.Χ. στην Καισαριανή που, σύμφωνα με πληροφορίες, χειρίζεται την υπόθεση του noor1.

Στο σημείο έφτασαν ομάδες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίες εξουδετέρωσαν το πακέτο με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα βιβλίο και στο εσωτερικό της, εντοπίστηκαν κροτίδες και ξυραφάκια, τα οποία σε περίπτωση έκρηξης θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το δέμα-βόμβα παρουσιάζει ομοιότητες με αυτό που σταλεί αρχές Ιουνίου στην Πρόεδρο Εφετών, Ισιδώρα Πόγκα.


Η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές των κατηγορουμένων

Υπενθυμίζεται ότι χτες, η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, πρότεινε αυστηρότατες ποινές για τους κατηγορούμενους της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ειδικότερα, για τους κατηγορούμενους Γιαννουσάκη και Μπουρδούβαλη εισηγήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης + 10 έτη και πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Για τους τρεις Τούρκους Αγκάμπε, Σελιμπλί, Αχμεντάντ που συνελήφθησαν για την αποθήκη στο Κορωπί, η κα. Τρουπή πρότεινε την ποινή της ισόβια κάθειρξης +10 έτη και πρόστιμο 500.000 ευρώ.

Επίσης εισηγήθηκε 20 χρόνια κάθειρξη για τους κατηγορούμενους Καρτσώνη και Πονιάντ, ενώ για Κοτσώνη, Φάρο, Κουρούβανη, Λάγιο και έναν Τούρκο, προτάθηκε ποινή δωδεκαετούς φυλάκισης.

Τέλος για έναν ακόμη Τούρκο, τον Κοτσάουγλου προτάθηκε η ποινή της 10ετούς φυλάκισης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 18:48