Συναγερμός στον Πειραιά για ύποπτο πακέτο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 09:26
Συναγερμός στον Πειραιά για ύποπτο πακέτο
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ένα περίεργο ταχυδρομικό πακέτο έφθασε σήμερα στο ταχυδρομείο Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το δέμα έφθασε από την Ινδία και προοριζόταν για το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στο ταχυδρομείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες διεξήγαγαν έρευνα για το περιεχόμενο του δέματος, καθώς υποψιάζονταν ότι μπορεί να περιέχει επικίνδυνη για την υγεία σκόνη, όπως αυτή που είχε σταλεί τις προηγούμενες ημέρες με σχετικά δέματα και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα (τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης των φακέλων δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό).

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στο σημείο έφθασαν άνδρες της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ειδικευμένοι για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών, οι οποίοι φορώντας ειδική περιβολή μπήκαν στο κτήριο και παρέλαβαν το δέμα.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video του zougla.gr, οι άνδρες της ΕΜΑΚ πήραν το πακέτο και το απολύμαναν, προκειμένου εν συνεχεία να το παραδώσουν στην Αντιτρομοκρατική.(Άνδρες της ΕΜΑΚ ετοιμάζονται να μπουν στο κτήριο για να ελέγξουν το δέμα)
(Εικόνα από την απολύμανση των ανδρών της Πυροσβεστικής)
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 11:16