Ύποπτος για δύο κακουργήματα είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για  κακουργήματα ελέγχεται ο πρώην συνεργάτης του Α. Σαμαρά Σταύρος ΠαπασταύρουΤο δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Το πρωί πάντως δεν εμφανίστηκε ο ίδιος στο εισαγγελικό γραφείο αλλά ο δικηγόρος του, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία για μετά τις 15 Αυγούστου, όταν και θα οριστεί το νέο ραντεβού του κ. Παπασταύρου με τον εισαγγελικό λειτουργό.

Τα δύο αδικήματα για τα οποία ερευνάται η εμπλοκή του πρώην συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά αφορούν λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα HSBC ο οποίος εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε ο κ. Παπασταύρου με τον πατέρα του, που έχει πεθάνει, αλλά και τη μητέρα του, η οποία επίσης κλήθηκε ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να υποστηρίζει ότι υπήρξε διαχειριστής λογαριασμού του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και τα κεφάλαια που καταγράφονται ανήκουν σ’ εκείνον. Θα πρέπει ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο κ. Παπασταύρου να αποδείξει τον ισχυρισμό του αυτό προσκομίζοντας στον εισαγγελέα πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά, κάτι που αναμένεται να ζητηθεί και από τον κ. Μιωνή, που επίσης ελέγχεται για την υπόθεση.

Ωστόσο, εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, παρά τον ισχυρισμό του ότι λειτουργούσε ως πληρεξούσιος του επιχειρηματία, ως δεύτερος πληρεξούσιος εμφανιζόταν ο πατέρας του και ως τρίτη η μητέρα του.

Με την ολοκλήρωση πάντως της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ακόμα μια δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και αφορά το αδίκημα της ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο φάκελος αυτός είναι στα χέρια της εισαγγελέως Ελένης Σίσκου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων. Όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Παπασταύρου είχε καταθέσει ενόρκως στην Επιτροπή πως το επίμαχο χρηματικό ποσό δεν ήταν δικό του περιουσιακό στοιχείο, αλλά του επιχειρηματία κ. Μιωνή, και ότι ο ίδιος ήταν νομικός πληρεξούσιός του.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης