Ο Δήμος Αιγιαλείας έχοντας ως στόχευση την ουσιαστική και διαρκώς εξελισσόμενη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, υπέβαλλε πρόταση χρηματοδότησης, η οποία και εγκρίθηκε για τη λειτουργία των Δομών «Βοήθεια Στο Σπίτι» που καλύπτουν γεωγραφικά το διευρυμένο, πλέον Δήμο Αιγιαλείας για την εξυπηρέτηση 565 συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση και τα νέα δεδομένα λειτουργίας του προγράμματος θα πρέπει, αυτοί που έχουν υπό την επίβλεψή τους συγγενικό ή ηλικιωμένο άτομο ή άτομο με αναπηρίες και επιθυμούν την παροχή υπηρεσιών από το πρόγραμμα να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 18 Μαΐου στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.) έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από τις Δομές του Δήμου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Διότι μετά από την ημερομηνία αυτή η ένταξή τους στο Βοήθεια Στο Σπίτι δεν θα είναι δυνατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό το λόγο παρακαλούνται: Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Δήμου Αιγιαλείας που θέλουν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα αυτό και ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες, να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 18 Μαίου 2011, προκειμένου να εξεταστούν οι προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται στο www.aigialeianews.gr, oι δικαιούχοι πρέπει να είναι :

1. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να διαθέτουν κάρτα ανεργίας
2. Άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
3. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ οι οποίοι έχουν εισόδημα έως 5000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 και έχουν στην οικογένειά τους ηλικιωμένα άτομα ή ΑΜΕΑ (γονείς ή λοιπούς συγγενείς) που έχουν ανάγκη βοήθειας και φροντίδας.
4. Όσοι παρακολουθούν πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ή STAGE του ΟΑΕΔ.
Για περισσότερες πληροφορίες και τη συμπλήρωση των αιτήσεων- δικαιολογητικά μπορείτε να επικοινωνείτε με το προσωπικό των δομών «Βοήθεια Στο Σπίτι» που λειτουργούν στο Δήμο μας καθημερινά από 07:00 π.μ έως 14:30μ.μ. Δομή Αιγίου: τηλ 26910-60555 Κοινωνική Λειτουργός Καραχάλιου Γεωργία Δομή Συμπολιτείας: τηλ. 26913-60822 Κοινωνική Λειτουργός Μαγκλάρα Κωνσταντίνα, Δομή Αιγείρας: τηλ. 26960-33866 Κοινωνική Λειτουργός Μαλοπούλου Δάφνη, Δομή Διακοπτού: τηλ. 26910-41646 Κοινωνική Λειτουργός Κουτσουμπελίτη Γεωργία Δομή Ακράτας: τηλ. 26960-22570 Νοσηλεύτρια Πανταζή Νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης