Η «Χιόνη» υποχωρεί σταδιακά, συνεχίζοντας όμως να δίνει βροχές στη νότια και ανατολική χώρα το Σάββατο 16/02. Μπορείτε να δείτε σε ποιους σταθμούς μας καταγράφεται βροχόπτωση αυτή τη στιγμή. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 10 σταθμοί μας με τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής (σε χιλιοστά) της «Χιόνης» από την Τρίτη 12/02 έως και την Παρασκευή 16/02.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι εμφανές, από πλευράς φαινομένων η «Χιόνη» επηρέασε ως επί το πλείστον την νότια και ανατολική χώρα και κυρίως την Κρήτη στην οποία βρίσκονται οι 9 από τους 10 σταθμούς. Πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές κυκλοφορίας, εγκλωβισμοί και κλειστά σχολεία συμπεριλαμβάνονται στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νησί, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 2 δήμοι των Χανίων.

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου 16/02 αναμένονται βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της νότιας και ανατολικής χώρας ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 και τοπικά στα νοτιοδυτικά τα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή 17/02 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Μeteo

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης