Υποχώρησε λόγω διάβρωσης τμήμα του παραλιακού δρόμου στα Χανιά

Υποχώρησε λόγω διάβρωσης τμήμα του παραλιακού δρόμου στα Χανιά
Τμήμα της παραλιακής οδού των Χανίων στην περιοχή του κάτω Κουμ Καπί υποχώρησε σήμερα το πρωί λόγω εκτεταμένης διάβρωσης.

Η υποχώρηση του εδάφους είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα τεσσάρων περίπου μέτρων και βάθους περίπου 2,5 μέτρων παρασύροντας τραπεζοκαθίσματα και όλη την ξύλινη κατασκευή-πέργκολα επιχείρησης εστίασης, η οποία την ώρα του συμβάντος ήταν κλειστή. Από την υποχώρηση του εδάφους δημιουργήθηκε και τρύπα στη βάση του δρόμου από την οποία εισέρχεται συνεχώς νερό από τη θάλασσα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τάσος Βάμβουκας ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της θητείας μας και για πολλοστή φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση. Κάθε φορά παρεμβαίνουμε άμεσα, όπως θα κάνουμε και τώρα. Όμως, η λύση που έχει δρομολογηθεί είναι η ολική ανακατασκευή του παραλιακού μετώπου στο Κουμ Καπί, ώστε να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα της διάβρωσης. Στόχος είναι η ανάδειξη και ανάπλαση της περιοχής με βάση αρχιτεκτονική μελέτη, όπως κάναμε και για την περιοχή της Νέας Χώρας».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Δημήτρη Χατζηγεωργίου που δραστηριοποιείται στην περιοχή, «είναι η 7η φορά μέσα σε δύο χρόνια που δημιουργείται πρόβλημα με την υποχώρηση του εδάφους, ωστόσο αυτήν τη φορά η υποχώρηση είναι μεγάλης έκτασης». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακτογραμμή από το θέατρο «Βλησίδης» μέχρι την «Πύλη της Άμμου» παρουσιάζει σημαντικό πρόβλημα από τη διάβρωση που προκαλείται από το νερό της θάλασσας, το οποίο έχει δημιουργήσει σπηλαιώσεις.

Πηγή φωτό: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:06