Φραγμό στη λειτουργία των φροντιστηρίων κατά τη διάρκεια των αργιών ετοιμάζει να βάλει με νομοσχέδιο του το Υπουργείο Παιδείας, ενώ απαγορεύει πλέον τη λειτουργία εσωτερικών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών στα ιδιωτικά σχολεία.

Με το νομοσχέδιο καθορίζονται οι ημέρες διακοπών και αργιών, ενώ διευκρινίζεται ότι το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδασκαλίας στα φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθορίζεται στις 21 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμπλήρωση πλήρους ωραρίου συνεπάγεται την απονομή 25 ενσήμων μηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών ανά ημέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας:

«Aπαγορεύεται η λειτουργία εσωτερικών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών στα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων γλωσσών οφείλουν να καταθέτουν στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το αναλυτικό εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων από όπου να προκύπτει ο αριθμός των τμημάτων και των μαθητών του κάθε τμήματος, οι ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος και ο διδάσκων της κάθε διδακτικής ώρας.

»Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών καταθέτουν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας που έχουν συνάψει με τους διδάσκοντες. Ο έλεγχος των τυπικών προσόντων των διδασκόντων γίνεται από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης οι οποίες εκδίδουν έγγραφο-βεβαίωση στο οποίο καταγράφεται η χρονική διάρκεια ης σύμβασης και οι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας του κάθε διδάσκοντα.

»Σε περίπτωση τροποποίησης των όρων της σύμβασης οι διευθύνσεις εκπαίδευσης εκδίδουν αντίστοιχο τροποποιητικό έγγραφο-βεβαίωση. Οι ημέρες διακοπών και αργιών των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών καθορίζονται ως εξής: Α. Διακοπών: Ι) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου ΙΙ) Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά. Β. Αργιών: Ι) όλες τις Κυριακές ΙΙ) τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος ΙΙΙ) τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου IV) 17η Νοεμβρίου V) την Καθαρά Δευτέρα VI) την 1η Μαΐου VII) την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής VIII) τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

»Το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδασκαλίας στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθορίζεται στις 21 ώρες. Η συμπλήρωση πλήρους ωραρίου συνεπάγεται την απονομή 25 ενσήμων μηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών ανά ημέρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης