Για το επιχειρησιακό σχέδιο για τη σταδιακή αύξηση στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μίλησε σε τηλεοπτικό δελτίο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Αρχικά, τόνισε την ατομική ευθύνη που οφείλουν να επιδείξουν οι επιβάτες, καθώς θα πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Θα περάσουμε σε ένα μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο θα ξαναβγούμε σιγά-σιγά στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσουμε και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, «θα πάμε στα 950 με 1.100 λεωφορεία στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα κινηθούν 350 λεωφορεία…».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι, στο τέλος κάθε βάρδιας γίνεται εντατική απολύμανση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο εξετάζει, σε επαφή με τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας, οι επιβάτες να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες, και σημείωσε ότι οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν ήδη εξοπλιστεί με μάσκες.

Ακόμη, στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό δεν μπορεί να επιβληθεί εύκολα η πληρότητα 50%, σε αντίθεση με τρένα και ΚΤΕΛ όπου υπάρχουν αριθμημένες θέσεις. «Επομένως θα παίξει ρόλο η ατομική ευθύνη και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, καλώντας όλους τους πολίτες να προστατεύσουν και τον εαυτό τους αλλά και το διπλανό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις αεροπορικές μεταφορές, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε τουρισμό, αλλά θέλουμε και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία των Ελλήνων».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης