Υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για τον νομό Μεσσηνίας και τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σάμο.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά στη χώρα 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα ενεργά μέτωπα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ροδινά Ηλείας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, στο Καθαροβούνι Άρτας επιχειρούν 17 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα πέντε ατόμων. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Στη Ζάκυνθο είναι σε εξέλιξη δύο φωτιές: αυτή που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Νεραντζούλες, όπου επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα, καθώς και η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Σκοπός, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Οι πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Κεφαλονιά από τις 17 Αυγούστου έως και χθες.

Η εικόνα στον Κάλαμο Αττικής παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η φωτιά που ξέσπασε στις 14 Αυγούστου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κρυόνερο Ηλείας.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Μεσσηνίας, στο Κοκκίνι Κέρκυρας καθώς και στα Λεγρενά του Δήμου Λαυρεωτικής Αττικής.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, η Πυροσβεστική υπενθυμίζει, για ακόμη μία φορά, στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να καλούν άμεσα το «199».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης