Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου ανέβαλε για τις 4 Φεβρουαρίου 2014, την εκδίκαση της υπόθεσης οφειλών στο ΙΚΑ της ΕΑΣΗ, άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ,γεγονός που έφερε σήμερα στα δικαστήρια τον πρόεδρο της Οργάνωσης Ανδρέα Στρατάκη.

Το δικαστήριο έκανε τελικά δεκτό το αίτημα ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Διονύση Βέρρα, ο οποίος έθεσε υπόψιν του δικαστηρίου πρόσφατο ειδικό νόμο, τον 4138/19-3-2013, που θέτει θέμα αναστολής της ποινικής διαδικασίας για Α/θμιες και Β/θμιες οργανώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης τους, κάτι που όπως υποστηρίστηκε ισχύει και για την ΕΑΣΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βέρρας κατέθεσε σειρά εγγράφων, απόφαση του ΔΣ, δημοσιεύματα, μία μελέτη για την εξιγίανση, καθώς και έγγραφο προς την Τράπεζα Πειραιώς για δανειοδότηση, προκειμένου η Ενωση να μπορέσει να είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις της, τις οποίες αναγνωρίζει.

Το δικαστήριο αφού διέκοψε, έκανε δεκτό τελικά, το αίτημα της υπεράσπισης και αναστέλλει προσωρινά την ποινική δίωξη εναντίον του Ανδρέα Στρατάκη.

Ο εισαγγελέας νωρίτερα ρώτησε πότε υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί η εξυγίανση, και η απάντηση ότι αυτή θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους, δρομολόγησε και τη νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, για τις αρχές Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον κ.Στρατάκη βρέθηκαν στα Δικαστήρια, επίσης, μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣΗ, διευθυντικά στελέχη της Οργάνωσης καθώς και ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ δήλωσε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, καθώς όπως σημείωσε, είναι προς το συμφέρον των αγροτών να μην κλείσει η ένωση.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης