Συνεχίζεται την Παρασκευή στο Ηράκλειο η δίκη για την υπόθεση έκδοσης διπλωμάτων με «στημένες» εξετάσεις καθώς την Τετάρτη απολογήθηκαν οι πρώτοι πέντε εξεταστές, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή σε όσα τους αποδίδονται. Τόνισαν μάλιστα την ώρα της κατάθεσής τους ότι δεν αντιλήφθηκαν τίποτα το επιλήψιμο κατά την διαδικασία της εξέτασης.

Υπενθυμίζεται για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται οχτώ υπάλληλοι, πέντε ιδιοκτήτες και εκπαιδευτές σχολών οδήγησης, υποψήφιοι οδηγοί καθώς και ένας 38χρονος ιδιώτης, ο οποίος κατηγορείται ότι έγραφε τις θεωρητικές εξετάσεις με τα στοιχεία της ταυτότητας των υποψηφίων, στην συνέχεια έβγαινε από το εξεταστικό κέντρο, έμπαιναν οι πραγματικοί υποψήφιοι και απλώς υπέγραφαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια πολύκροτη δίκη, η έκβαση της οποίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι η υπόθεση αφορά κομπίνα με πλαστά διπλώματα, με πολλά πρόσωπα εμπλεκόμενα και από ότι φαίνεται με αρκετά μεγάλα οικονομικά οφέλη για όσους αποδειχθεί πως είναι ένοχοι καθώς συνολικά κατηγορούνται 30 άτομα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το κύκλωμα είχε στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε, αντί του υποψήφιου οδηγού, να παρουσιάζεται άλλο άτομο το οποίο έδινε τις εξετάσεις. Όσοι περίμεναν να πάρουν το δίπλωμα στο σπίτι τους, πλήρωναν ποσό που κυμαινόταν από 500 έως 2.500 ευρώ.

Πηγή: creteplus.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης